Offertförfrågan

Ring oss på 08 – 411 22 55 eller använd kontaktformuläret nedan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Bli uppringd

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Välkommen till ett av våra boenden!

LSS Omsorgen har boende och daglig verksamhet i flera orter. Vår målgrupp är personer som räknas till personkrets 1 och 2 enligt LSS §1. Vi riktar oss främst till de som i huvudsak har Aspergers syndrom*, autism eller autismliknande tillstånd och/eller lågbegåvning. Men vi vänder oss också till dem som har neuropsykiatriska funktionshinder eventuellt i kombination med lindring eller måttlig mental retardation.

Våra boenden skiljer sig till viss del när det gäller i vilken miljö de befinner sig. Från rent lantlig idyll till stadsnära men ändå alltid närhet till grönområden och möjlighet till uteaktiviteter. Det är viktigt för oss att alla våra boenden kan leverera en bra vardag med aktiviteter som stimulerar och samtidigt ger utrymme för lugn och ro samt reflektion.

Med vår långa erfarenhet vet vi vad beteendeproblem som kommer av en neuropsykiatrisk diagnos innebär. Ofta är de mer begränsande än själva diagnosen. Boenden som våra erbjuder ett bemötande och ett stöd som är hållbart över tid.

När vi talar om beteendeproblem menar vi när individen agerar på ett sätt som hämmar den egna utvecklingen och skapar konflikter med omgivningen. Det blir helt enkelt svårt att integrera med samhället i övrigt.
*I DSM-5 är diagnosen Aspergers syndrom ersatt med diagnosen ”autismspektrumsyndrom”.