Offertförfrågan

Ring oss på 08 – 411 22 55 eller använd kontaktformuläret nedan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Bli uppringd

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Metodik

Vi vänder oss till en målgrupp har komplexa och multipla beteendeproblem som många gånger skapar situationer av utsatthet. Det är inte alltid som det möts utifrån ett individbaserat förhållningssätt. Med en starkt strukturerad vardag skapar vi de bästa förutsättningarna för den enskilde individen att utvecklas i en positiv riktning.

Beteendeproblemen kan visa sig genom hot, våld och impulsutbrott som ofta gör att individen blir isolerad. Med förutsägbarhet i vardagen, i det dagliga livet minskar stressen över att inte ha kontroll och därmed impulsrelaterade reaktioner. Alla vet vad som väntar under dagen och när det ska hända, det skapar stabilitet och trygghet.

Tryggheten består i att veta att följer de sitt schema så missar de inget viktigt som att tvätta eller köpa mat. Dessutom vet de när det finns luckor i schemat om de vill stoppa in en rolig aktivitet mitt i veckan.

Vi vet också att det är viktig att de individuella kraven är verklighetsanpassade. Det går att spela innebandy trots att du inte är lika duktig som de i landslaget. Vi hittar nivåer som gör att alla kan delta efter sina förutsättningar.

Som utgångspunkt har vi en KBT-metodik som ett förhållningssätt för personalen att använda sig av i relation till de boende och våra deltagare. Lär mer om KBT här. LSS Omsorgen arbetar även med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande som metod. Det ger en stabil grund att utgå från. Den lågaffektiva pedagogiken handlar om hur man kan skapa en pedagogisk miljö präglad av lugn och positiva förväntningar på de personer vi arbetar tillsammans med, i syfte att minska stress och problemskapande beteende.

metodik