Offertförfrågan

Ring oss på 08 – 411 22 55 eller använd kontaktformuläret nedan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Bli uppringd

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

KBT – förhållningssätt för individens bästa

Vi tror på att alla människor kan växa, bara förutsättningarna är de rätta. När en individ har komplexa multipla beteendeproblem kan det ibland kännas som om det inte finns några förutsättningar alls.

Vi tror på hjälp till självhjälp. De redskap som behövs för att klara sig i vardagen kan vi ge genom vår erfarenhet och vår evidensbaserade metod KBT. Alla har vi tillgångar och unika egenskaper, vissa av oss behöver bara lite hjälp att plocka fram dem på ett bra sätt.

Genom en strukturerad och förutsägbar miljö och en personal som agerar utifrån samma riktlinjer underlättas vardagen betydligt. Det är vår uppgift att hitta lösningar som tar bort stress och oro men ändå ger utrymme för mer spontana aktiviteter.

Vi vet att beteendeproblematiken ofta begränsar individen mer direkt än exempelvis en neuropsykiatrisk diagnos. Med vår metodik kan vi ge ett alternativt boende som är hållbart över tid.

Som ex. jobbar vi mycket med impulskontroll. En individ som lätt svänger till ren ilska behöver känna igen sina egna signaler för att kunna förändra sitt beteende och få ett annat resultat av sitt agerande.

Men vi jobbar också med sociala färdigheter som vi dagligen behöver. Möten med andras känslor kan ibland bli övermäktiga. Förväntningar och outtalade, underförstådda signaler kan vara svåra att tolka. Här finns möjlighet att öva, fråga och få förståelse i en trygg miljö för att vid nästa tillfälle kunna gå in i en situation med visshet om att kunna.

Kontaktpersonen som den boende har på plats kan vara den trygghet som gör skillnad för att möta omgivningen med det stöd som behövs.

Nätverk som skyddsnät

Det finns fler personer i våra boendes och deltagares liv som är med och skapar trygghet och stabilitet. För oss är det självklart att ha ett gott samarbete med nätverket kring de boende eftersom det är en integrerad del i deras tillvaro.

Även här använder vi oss av ett förhållningssätt som utgår från KBT:s tre grunddelar: Tanke, Känsla och Handling. Därför erbjuder vi alla som kommer till oss en fortlöpande nätverksutbildning i KBT. Utbildningen kan se lite olika ut utifrån hur nätverket runt den enskilde individen ser ut.

Huvudfokus är alltid och kommer alltid att vara på den boende och dennes särskilda behov.

kbt